dimarts, 31 de maig del 2016

Visita guiada a la Phillips Collection al Caixaforum





L’Ateneu del Clot ha posat en marxa una nova activitat de sortides culturals organitzades obertes a tothom. I per començar: aquest dissabte 28 una visita guiada a Caixafòrum per veure la Phillips Collection de Washington.











Molt abans que el Museu de Art Modern de Nova York (MoMA) s’inaugurés al 1929, el milionari i mecenes Ducan Philips ja havia obert als ciutadans de Washington el seu museu d’art modern.

El 1918, la pandèmia de grip va acabar amb la vida del seu avi, James H. Phillips. Aquest fet, unit a la mort, dos anys abans del seu pare, el jove Ducan va decidir crear la Phillips Memorial Art Gallery, en homenatge a la seva família.

A la galeria es volia mostrar tota la col·lecció d’art que la seva família havia anant adquirint al llarg dels anys, i a la que ell va afegir la seva passió: l’art modern. Un art modern considerat per la crítica com vulgar o massa atrevit.

Convertit en mecenes va adquirir obres d’artistes reconeguts com Picasso, Manet, Cezzane, Kandiski,… i va financiar la carrera de pintors emergents com Georgia O’Keeffee i Arthur Dove.

Monet
Van Gogh
Així, la selecció de setanta obres que recull Caixafòrum reflexa la evolució de la pintura moderna durant el període comprés entre principis del segle XIX a la segona meitat del segle XX. Obres clàssiques, romàntiques, impressionistes, abstractes,… Pierre Bonnard, Paul Gauguin, Constable, Honoré Daumier, Courbet, Pollock, Rotcho,…

En definitiva, aquesta primera sortida va ser un èxit total. Molt bona organització, molt bona participació (21 inscrits) i una visita molt interessant.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada